Hey lieve mensen,

Begin september was het weer zover, de grote internationale schoenenbeurs in Milaan: The Micam. Alle wereldwijde bekende merken verzamelen daar en stellen hun nieuwe collecties ten toon. Wanneer je iets in de schoenenwereld doet is het een echte must om daar naartoe te gaan.
Dit keer waren het de zomercollecties die stonden te blinken. Het geeft je een heel overweldigend gevoel, die 7 hallen vol prachtige schoenen. Je krijgt meteen zin om al die schoenen te kopen en mee naar huis te nemen. Het enige nadeel is dat alle prototypes gemaakt worden in maat 37, niet echt handig wanneer je maat 43 hebt. Gelukkig had ik mijn beste vriendin Eline bij die het modellenmaatje 37 wél heeft. Zij kon alle modellen passen en uittesten, heel handig want een schoen aan de voet is toch anders dan wanneer je ze gewoon ziet staan.

IMG_20160903_142732De hoofdreden van een beursbezoek is natuurlijk de nieuwste trends spotten om een heel modieuze collectie samen te stellen. De trends voor de zomer van 2017 waren heel duidelijk. Pastel roze is dé kleur voor volgende zomer, dit kwam bij elk merk terug in de collectie. De andere pasteltinten zoals muntgroen, beige en babyblauw zijn ook niet weg te denken uit het straatbeeld volgende zomer. Daarnaast is alles wat met franjes te maken heeft helemaal hot, dat is deze winter ook al zo trouwens. Glitters en metallic maken je zomerlook helemaal compleet. Het wordt dus alles behalve een saaie zomer!

IMG_20160903_125258

 

 

Sommige merken kan je alleen maar bestellen op de beurs zelf. Het was dus spannend om sommige belangrijke beslissingen te moeten nemen op twee dagen. Schoenen aankopen gaat over heel veel geld en het kiezen en inschatten is het moeilijkste van heel het proces. Een goede voorraad inkopen is een kunst op zich en nu hoop ik maar dat ik deze kunst snel onder de knie zal krijgen. Ik kijk alvast uit naar jullie reacties en feedback! Zo kan ik in de toekomst een zo uitgebreid mogelijk aanbod samenstellen zodat geen enkele vrouw met grote voeten nog lelijke schoenen moet dragen!

IMG_20160902_150344

 

XOXO,

Charlotte