Hallo iedereen,

 

Dinsdag 11 oktober was ik te gast op het Kickoff experience entrepreneurship evenement georganiseerd door ‘TAKEOFFANTWERP_ALLIANCE’. Deze organisatie zal allicht nog geen belletje doen rinkelen aangezien ze pas dit academiejaar is opgericht. Het is eigenlijk een krachtenbundeling van de de stad Antwerpen, de voornaamste hoger onderwijsinstellingen, jongerenwerking Kavka, studentenvereniging SINC en ondernemersorganisatie VOKA met als doel het ondernemerschap bij studenten te stimuleren en te ondersteunen.

Vorig academiejaar was ik zelf nog student en bestuurslid van SINC toen ik mijn onderneming opstartte. Ze vroegen mij om mijn ervaringen als student-ondernemer te delen op het evenement in een panelgesprek met onder meer minister Muyters, een hele eer vond ik. Plots zat ik dus in de sofa met minister Muyters, Luc Carpentier van Laundry Day, Peter Wellens van Chestnote, Elise Meijer van Vascobello en Chaim Finizola van SINC om te bespreken hoe het huidige landschap voor jonge ondernemers er uitziet. Ik was heel zenuwachtig om tussen die ervaren ondernemers te zitten en dan vooral om naast de minister te zitten. Nu heb ik voor het gesprek een babbeltje gedaan met Philip Muyters en dat bleek een heel sympathieke en aangename man te zijn. Ik vroeg hem of hij eigenlijk nog zenuwachtig was voor zoiets na al die jaren. Zijn antwoord verraste mij omdat hij volmondig ‘ja’ antwoordde en ik voelde me plots al een heel stuk normaler.

14612395_646211378885922_3340294970857750245_o

Het panelgesprek verliep vlot en al snel voelde ik me als een vis in het water. Na afloop van het gesprek werd ik meteen aan de mouw getrokken door de radiozender MNM. Zij wilden onmiddellijk een interview live op de radio met mij. Ik kreeg een hoofdtelefoon en een micro voorgeschoteld en ik moest er aan beginnen. Er zouden op dat moment tussen de 100.000 en de 200.000 mensen aan het luisteren zijn maar het voordeel van radio is dat je het publiek niet ziet. Het voelde dus meer aan als een leuke babbel met Karolien Debecker waar ik geen stress voor moest hebben. Het was een vrij uitgebreid interview waarin ik de kans kreeg om GrandEleganza toe te lichten en vooral hoe ik er aan begonnen was. Ik vond het geweldig leuk om te doen en het smaakt naar meer…

kickoffsinc_11102016

Een aantal studenten spraken me aan om tips en advies te krijgen omdat ze zelf ook met een idee zaten. Het voelde zo gek aan dat mensen nu raad aan mij kwamen vragen en zelfs een beetje naar mij opkeken. Ik was echt verrast door de vele vragen en interviews die op mij af kwamen, net alsof ik een filmster was. 😀 Natuurlijk streelt dat je ego een beetje maar ik was vooral dankbaar dat ik daar aanwezig mocht zijn en de kans kreeg om al die fantastische dingen te doen.

14691396_646212885552438_4441182625725967047_o

Blijf de website in de gaten houden want ik houd jullie op de hoogte van al mijn ondernemersavonturen via deze blog!

Tot later!

XOXO Charlotte