Interview met Valerie

Deze reportage gaat over vrouwen die als kind of tiener erg groot waren voor hun leeftijd en die destijds van een arts te horen kregen dat ze waarschijnlijk langer zouden worden dan 1,85m. Daarom hebben ze pillen met hormonen geslikt om eerder te stoppen met groeien.

“Valerie” is een pseudoniem en een trouwe klant, zij wil hiermee de problematiek in de ruimste zin van het woord van “groter” dan wat de standaard aan de kaak stellen alsook de gevolgen van hormonentherapie bij onvolgroeide jongeren en de latere gevolgen hiervan. Boeiend!

lees volledig gratis op het sublieme feministische Spijker Magazine

Wie het schoenmaatje meer past, trekt het aan bij Purdy (32) op zolder

Purdy Bogaert (32) wil personen ‘met een schoenmaatje meer’ helpen. Zelf is ze gek op schoenen, maar door haar maatje 43 ondervond ze vaak problemen om mooie exemplaren te vinden. “Simpelweg omdat er te weinig aanbod is”, klinkt het.

Lees meer op nieuwsblad.be (voor abonnees)

GrandEleganza – Eerste pop-upwinkel voor damesschoenen in grote maten

in Antwerpen opent een eerste pop-upwinkel voor grote damesschoenen. De nood aan grote elegante damesschoenen is blijkbaar groot. Het verhaal van de jonge onderneemster Charlotte De Ridder (22) uit Lint blijkt een succesverhaal te zijn.

Lees meer op gva.be (voor abonnees)

Voor iedereen die op grote voet leeft

Charlotte De Ridder (21) is een ondernemende jongedame met grote voeten. Extra grote schoenen hebben haar in de loop der jaren al veel geld gekost. Nu heeft ze een eigen zaak gestart met en grote, modieuze én betaalbare schoenen.

Lees meer op gva.be

Webshop op komst voor vrouwen met grote voeten

Sommige vrouwen zijn ‘gezegend’ met een schoenmaat 42 of meer. Op zich niet zo erg, mocht het niet zo moeilijk zijn om een mooi paar schoenen te vinden in die maten. Studente Charlotte De Ridder maakt een einde aan dat probleem met een webshop voor plus-size schoenen.

Lees meer op Flair.be