Hey iedereen,

Het zit er op, mijn allereerste pop-upwinkel is een feit! Het was echt een fantastische ervaring met als hoogtepunt de openingsavond met modeshow. Het heeft enorm veel werk en voorbereiding gevraagd maar het resultaat mocht er zeker zijn! In deze blogpost vertel ik jullie alles van voorbereiding tot eindresultaat.

Mijn voorbereidingen begonnen met de zoektocht naar een geschikt pand dat ik voor een week kon huren. Niet gemakkelijk, aangezien de meeste panden met maandcontracten werken. Gelukkig vond ik het platform ‘Estate Eleven’, waarop leegstaande panden te vinden zijn die je voor korte periodes kan huren. Je kan dan de beschikbare data bekijken en zelf een bod plaatsen. Dan is het in spanning afwachten tot je bod wordt aanvaard…

Nadat ik het pand had gevonden kon ik ideeën opdoen voor de inrichting. Mijn pop up ging maar een weekje open dus onnodige grote kosten doen was niet aan de orde. Het kwam er dus op aan om op een creatieve manier een stijlvolle inrichting te bekomen. Gelukkig zag ik op een dag een oproep op Facebook voorbij komen van iemand die duizenden lege aardappelbakjes gratis wegdeed. Je kent dat wel, zo van die houten fruitkisten.

Ik ben de bakjes gaan halen en heb ze allemaal schoongemaakt en afgeschuurd. Daarna heb ik gelukkig hulp gekregen van mijn familie om alle bakjes ook nog eens wit te schilderen.

Naast de kistjes heb ik meubeltjes en decoratie uit ons eigen huis gebruikt om de pop up verder aan te kleden. Het eindresultaat was nog beter dan ik in gedachten had, echt fantastisch! Dit heb ik te danken aan een top team van helpers want alleen had ik dit nooit gekund.

 

Om de opening van de pop up te vieren, organiseerde ik een feestelijke modeshow. Dit vroeg natuurlijk nog extra voorbereiding. Geen modeshow zonder… modellen! Ik lanceerde een oproep op Facebook en kreeg verrassend veel reacties. Zoveel dames die zich mee wilden inzetten voor dit project, het was echt overweldigend. Het deed ook heel erg deugd om te weten dat je gesteund wordt. Bij deze wil ik alle modellen nog eens bedanken voor het fantastische werk!

De avond zelf verliep echt fantastisch goed. De modellen waren er allemaal, het haar en de make-up waren fantastisch gedaan, de DJ draaide de juiste muziek en we kregen een groot applaus op het einde! Ook voor lekker eten werd gezorgd door de start up ‘Noodle Burger’.

Het openingsweekend was een succes, net zoals de hele pop-up week. Ik heb er enorm veel van geleerd en een veel beter inzicht gekregen in de noden en wensen van mijn klanten. Zo heb ik bijvoorbeeld gemerkt dat er heel veel dames zijn die steunzolen moeten dragen. Bij het samenstellen van volgende collecties ga ik hier zeker en vast meer rekening mee houden.

De pop-up ervaring smaakt naar meer en ik heb al een volgende locatie in gedachten… Stay tuned ladies!

Laat zeker weten wat jullie van dit blogbericht vinden en ik hoop jullie snel te ontmoeten in mijn volgende pop-up!

XOXO Charlotte